Mitai ir tiesa apie intymią higieną

Nesvarbu, kokį intymios higienos prausiklį naudoju. Svarbu, kad apskritai prausiuosi!

MITAS. Intymiai higienai būtina naudoti specialiai tam skirtas švelnias kosmetines priemones, kurios nedirgina odos. Be to, jų pH lygis turi atitikti moterų intymios zonos pH skirtingais gyvenimo etapais (prieš lytinę brandą, prasidėjus menstruacijoms, reprodukciniu laikotarpiu, nėštumo metu, po gimdymo ir menopauzės laikotarpiu). Intymios srities gleivinėms įprastas prausiklis gali būti pernelyg agresyvus, nes jų savybės iš tiesų skiriasi nuo kitas kūno dalis dengiančiai odai būdingų bruožų. Intymiai sveikatai ypač svarbus pH lygis, todėl renkantis higienos produktus būtina į jį atsižvelgti, kad būtų išvengta disbalanso, dėl kurio silpnėja imunitetas.

Intymios zonos niežulys gali būti makšties infekcijos požymis.

TIESA. Niežėjimas yra vienas iš dažniausiai pasitaikančių ankstyvų makšties infekcijos požymių, kurie vėliau sukelia įvairias komplikacijas, tokias kaip paraudimas ir deginimas. Rimčiausiais atvejais iš makšties ima skirtis gausios ir nemalonaus kvapo išskyros. Tokiu atveju rekomenduojama nedelsiant kreiptis į ginekologą.

Tinkamas intymios higienos prausiklis ir kasdienis jo naudojimas padės išvengti infekcijų ir sudirgimų.

TIESA. Intymia higiena besirūpinančios moterys lengviau išvengia infekcijų ir sudirgimų visą savo gyvenimą – nuo vaikystės iki brandos. Intymi higiena turi tenkinti moters poreikius skirtingais jos gyvenimo etapais ir saugoti subtilią bei natūralią intymios zonos apsaugos pusiausvyrą.

Mano organizmas jau turi natūralią apsaugą.

TIESA. Vaisingos moters makšties mikroflorą natūraliai sudaro gerosios pieno rūgšties bakterijos, kurios atlieka intymiai sveikatai būtinas funkcijas: palaiko reikiamą pH pusiausvyrą ir kovoja su ligas sukeliančiomis bakterijomis.

Per menstruacijas negalima maudytis vonioje.

MITAS. Tomis dienos higienai kaip tik turėtumėte skirti daugiau dėmesio. Tam, kad pašalintumėte menstruacijų kraujo likučius, naudokite specialų fiziologinio pH prausiklį. Vis dėlto tuo metu prausiantis naudinga įsitikinti, kad vanduo nebūtų nei per karštas, nei per šaltas. Temperatūrų pokyčiai gali turėti įtakos mėnesinių trukmei ir išskyrų kiekiui.

Makštį plauti rekomenduojama tik gydymo tikslais.

MITAS. Tam tikromis sąlygomis, pavyzdžiui, po mėnesinių, makšties plovimas antibakterinėmis ir fiziologinio pH priemonėmis gali padėti pašalinti menstruacinio kraujo likučius, kurie užsilikę makštyje gali pakeisti jos pH lygį ir taip sukurti palankią terpę daugintis ligas sukeliančioms bakterijoms.

Esant infekcijai, reikia gydyti abu partnerius.

TIESA. Makšties infekcijas sukeliantys mikrobai į organizmą dažniausiai patenka lytinių santykių metu. Dėl to, jeigu moteris yra užsikrėtusi, svarbu tinkamai gydyti abu partnerius, kad būtų išvengta vadinamojo ping-pong efekto, kai nesigydęs partneris mikroorganizmus grąžina į moters kūną.

Sveika mityba padeda apsaugoti trapią intymios srities pusiausvyrą.

TIESA. Labai svarbu maitintis sveikai ir subalansuotai – tai suteikia organizmui reikiamą kiekį pieno fermentų ir prebiotinių skaidulų, naudingų visai kūno prebiotinei sistemai, taigi ir makšties ekosistemai.

Prebiotinės skaidulos yra naudingos mano organizmui.

TIESA. Prebiotikai yra maistinės kilmės medžiagos, kurių tinkamas kiekis padeda daugintis saprofitinei mikroflorai ir pieno rūgšties bakterijoms, mažinti pH lygį ir slopinti kenksmingų bakterijų plitimą. Jie labai svarbūs, nes užtikrina, kad tinkamai daugintųsi gerosios pieno rūgšties bakterijos, kurios kovoja su ligų sukėlėjais, ir padeda vykti natūraliems antibakteriniams procesams.