Ar žinote, kad jūsų makšties pH kiekviename gyvenime etape yra skirtingas?


Tinkama intymi higiena yra pagrindinis jūsų sąjungininkas siekiant geros savijautos kiekvieną dieną, o pirmasis žingsnis šia linkme – geriausiai jums tinkančio intymios higienos prausiklio pasirinkimas. Rekomenduojama intymiai higienai naudoti ne tą pačią priemonę, kuria prausiate visą kūną, o specialų prausiklį, nes jūsų lytinių organų srities pH skiriasi nuo kitų kūno dalių.

Koks intymios higienos prausiklis jums tinkamiausias?

Geras intymiai higienai skirtas produktas turi pasižymėti keturiomis pagrindinėmis savybėmis.

1. Intymios higienos prausiklis turi palaikyti makšties ekosistemą.

Moterų makšties ekosistemą natūraliai saugo laktobacilos (Döderlein lazdelės) – tai gerosios bakterijos, kurios gyvena makštyje ir gamina pieno rūgštį, medžiagą, kuri sukuria priešišką aplinką kenksmingų bakterijų atakoms. Šiame procese pagrindinį vaidmenį atlieka estrogenas, kuris stimuliuoja glikogeno, naudojamo laktobacilų gaminant pieno rūgštį, gamybą. Estrogenų lygis skirtingais moters gyvenimo etapais kinta, todėl keičiasi ir makšties terpės rūgštingumas. Kadangi rūgštingumas matuojamas pH lygiu, įvairaus amžiaus moterų makšties pH yra skirtingas.

Iki lytinės brandos mergaičių organizmai gamina nedaug estrogeno, tuo pačiu ir glikogeno. Esant tokioms sąlygoms, laktobacilų makštyje nėra, o jos pH yra gana neutralus. Tai reiškia, kad mergaitės rizikuoja užsikrėsti infekcijomis, nes jų makšties ekosistemos neturi gynybinės sistemos.

Vaisingo amžiaus moterų makšties pH svyruoja tarp 3,5 ir 4,5; tai vyksta dėl pieno rūgšties gamybos, kuri palaiko stabilų rūgštinį pH lygį.

Artėjant menopauzei ir menopauzės laikotarpiu moterų organizmai estrogeno gamina vis mažiau, o galiausiai visai nustoja tai daryti. Dėl to šiame etape makšties pH yra panašus į mažų mergaičių. Menopauzės laikotarpiu moterys ne tik labiau rizikuoja užsikrėsti infekcijomis, bet dėl makšties epitelio plonėjimo ir sumažėjusios drėgmės jas gali varginti intymios zonos sausumas bei niežulys.

Dėl šių priežasčių jūsų intymus prausiklis turėtų apsaugoti makšties ekosistemą ir palaikyti natūralų jos rūgštingumą (pH) kiekviename gyvenimo etape. Todėl mergaitėms intymių zonų nepatartina prausti tuo pačiu produktu, kokį naudoja jų mamos.

2. Intymios higienos prausiklio sudėtyje negali būti agresyvių aktyviųjų paviršiaus medžiagų.

Šių junginių paskirtis intymios higienos prausikliuose yra išplauti nešvarumus ir bakterijas. Visgi pernelyg agresyvios aktyviosios paviršiaus medžiagos gali susilpninti pieno rūgšties bakterijas, todėl jos nebegalės palaikyti tinkamo rūgštingumo lygio. Be to, jos gali pažeisti paviršinį lytinų organų gleivinės sluoksnį ir jo atsparumą, taip palengvindamos sąlygas daugintis ligų sukėlėjams.

Pavyzdžiui, natrio laurilsulfatas (SLS ir SLES) yra dažniausiai kosmetinėse priemonės randama aktyvioji paviršiaus medžiaga, tačiau ji ir labiausiai erzina ir sukelia odos jautrumą.

3. Intymios higienos prausiklio sudėtyje negali būti parabenų ir tiazolinonų.

Parabenai ir tiazolinonai yra sintetiniai konservantai plačiai naudojami kosmetikoje. Jie užkerta kelią mikrobų dauginimuisi kosmetikos gaminiuose ir pailgina jų galiojimo laiką. Kita vertus, dauguma mokslininkų sutaria, kad šios medžiagos gali dirginti odą, sukelti alergiją ir kitaip pažeisti odą bei gleivinę.

4. Intymios higienos prausiklio sudėtyje turi būti nealergizuojančios kvapiosios medžiagos.

Smarkiai alergizuojančios kvapiosios cheminės medžiagos priemonės, kuria kasdien prausiate lytinių organų gleivinę, sudėtyje iš tiesų gali sukelti erzinančias reakcijas, pavyzdžiui, niežulį ar deginimą.

Visi „DermoXEN“ prausikliai palaiko fiziologinį moterų intymios zonos pH kiekviename jos gyvenimo etape. Į jų sudėtį įeina natūralios aktyviosios paviršiaus medžiagos, kurios yra švelnios odai ir nekenkia gamtai. Be to, jose nėra parabenų ir tiazolinonų. „DermoXEN“ produktų sudėtyje esančios kvapiosios medžiagos yra kruopščiai atrinktos ir be dažniausiai pasitaikančių alergenų. Prausiklių sudėtis ištirta siekiant kuo labiau sumažinti alergijų ir netoleravimo riziką.